Kada osetiš tada ćeš i poverovati i saznati kako domaći originalni prirodni ukus utiče na promenu tvog života

Središtanska br.5, Malo Središte
26335 Vršac, Srbija

Vršački kraj

Sa bilo koje strane da se približavate Vršačkom kraju iz daljine ćete ugledati Vršačke planine i njihove predele. Gudurički vrh ( najviši vrh Vojvodine, sa 641. metrom nadmorske visine), Vršački vrh, Lisičija glava, Đakov vrh, Kamenica i Turska glava čine Vršačku transferzalu dugu 39 km, sa 8 kontrollnih tačaka.

Uživanje u prirodi

Blagotvorna klima pogoduje planinarenju, rekreaciji i svakoj vrsti odmora. Uređene pešačke staze, prolaze kroz živopisni šumski ambijent. Šetajući uživa se u aromatičnim mirisima planinskog rastinja, beskrajnog zelenila a zimi u idiličnim snežnim pejzažima.

Vršačke planine

Vršačke planine su samostalan planinski masiv od čega se 2/3 nalazi u Srbiji a ostatak u susednoj Rumuniji u nastavku slede Karpati.
Posebna karakteristika ovih planina su stalna vazdušna strujanja, sedam vrsta vetrova, šumski izvori i potoci, velike plantaže vinograda,…

Malo središte

Naše udruženje ljubitelja prirode i zdravog načina života ,,Naš Mali Raj” nalazi se na severnim padinama, ispod Guduričkog vrha u Malom Središtu, gde su vekovima po vodu dolazili stanovnici i donosili sa obližnjih izvora. Po zdravlje su ovde dolazili iz drugih krajeva. Čekamo vas?.